ניתוח להוצאת עין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/11/2014 | 20:07 | מאת: חיה

שלום, אשמח למידע. יש לי גולוקומה בעיניים. לחץ תוך עיני בעין שמאל גבוה 30 + שלא יורד. מזה המון שנים. אני בת 29, ואפשר לומר ש 20 שנה אני סובלת מעין שמאל עיוורת, כואבת, נפוחה וזה מוריד לי את הביטחון העצמי מאוד. הרופאה הציגה בפני שני אופציות: 1. ניקוז 2. הוצאת העין ולשים עין תותבת- הורפאה ממליצה על האופציה הזזאת. הייתי רוצה לקבל מידע על כל התהליך של הוצאת עין, כמה זמן לוקח ניתוח כזה?תהליך ההחלמה? היכן עושים ניתוח כזה? אשמח לעזרה.

חיה שלום, אין לך גידול אז זה לא ממש הפורום המתאים, אבל אולי חולים שלנו שעברו עקירת עין יוכלו לחלוק איתך מחוויותיהם. הייתי ממליץ לך לפנות לפורום העוסק בגלאוקומה בשאלות על האופציות הטיפוליות. אם עדיין לא נותחת, יש מספר ניתוחים לפני עקירת עין שיכולים לעזור. משום שלעיתים בלית ברירה אנחנו עוקרים עיניים עם גידולים, אז קצת מידע רפואי לשאלותייך: הניתוח אורך כשעה, ומתבצע בהרדמה מקומית (פרט לילדים). אם זריקת ההרדמה אל מאחורי העין לא מספיקה, תמיד אפשר במהלך הניתוח להוסיף עוד הרדמה מקומית. בסיום הניתוח מניחית "תופס מקום" שבהמשך יוחל. בפרוטזה זמנית ואז בקבועה. בד"כ משתחררים הביתה יום לאחר הניתוח, וכ-10-14 ימים אח"כ אפשר כבר לעשות מדידות לפרוטזה. זה ניתוח שניתן לעשות כמעט בכל מחלקת עיניים. תבדקי את האתר של ורדיזר מחיפה באשר לתמונות על התהליך של התאמת הפרוטזה. ניתן לעשות פרוטזה גם במקומות נוספים. לידיעתך משרד הבריאות, דרך לשכת הבריאות המחוזית הקרובה לביתך, ממן את מלוא עלות הפרוטזה. תצטרכי להשאיר פיקדון עד להסדרת התשלום מול לשכת הבריאות המחוזית. אך לסיום, לא כתבת אם הרופאה שלך מומחית בגלאוקומה, ולכן אני לא יודע אם הוצגו בפנייך כל האופציות הניתוחיות האפשריות מלבד עקירת העין. אם היא מומחית בגלאוקומה, בטח לקחה כבר את האופציות בחשבון, והציעה לך רק את מה שהכי מתאים למצבך. בהצלחה.

15/11/2014 | 21:14 | מאת: חיה

תודה על המענה. כן הרופאת עיניים מומחית ומנתחת באזור הדרום . בעין שמאל בהתחלה היה לי קטרקט ואז נוצר לחץ תוך עיני מאוד גבוה וגלוקומה והכנסו אותי לחדר ניתוח ויצאתי משם עיוורת בעין שמאל. הרופאה שלי אמרה שבדר"כ רופאים לא מתעסקים בעין עיוורת כי הם מפחדים להזיק יותר. לכן המליצה לי על הוצאת עין בעקבות כאבים בלתי פוסקים במהלך ה20 שנים האחרונות והטיפות עיניים לא מועילות. היא שלחה אותי לרופא אחר לקבל חוות דעת נוספת. אילו אופציות יש להציע בקשר לניתוח ולא לעקירה. תודה שוב על המענה ואני אפנה גם לפוורם גלוקומה .

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות