תרופה למלנומה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

01/10/2014 | 12:12 | מאת: לימור

שלום רב, שמעתי שמצאו תרופה לסרטן המלנומה, האם זה תופס גם למלנומה עיני?

שלום לימור, התרופה ששמעת עליה, מעכב PD-1, נוסתה על חולי מלנומה עורית עם תוצאות טובות, אך בחלק מהחולים בלבד. לגבי חולים עם מלנומה עיינית בלחמית הדומה למלנומה עורית - אין נסיון מפורסם. לגבי חולים עם מלנומה של הענביה, המידע הקיים מוגבל מאוד, וגם זה רק מכנסים לא רשמיים. למשל בשולי הכנס המחקרי הגדול של עיניים בו השתתפתי באביב האחרון (ARVO) הוזמנתי להשתתף בקבוצה קטנה של חוקרי סרטן עינייםושם פגשתי את אחראי המחקר בנושא בארה"ב. הם מנסים מעכב PD-1 על החולים שלהם, אך התוצאות עוד מועטות מכדי לגזור מסקנות. החלנו לעבוד איתם על אפשרות לצרף את החולים שלנו גם למחקר זה, אך התהליך עוד בחיתוליו. הרשויות האמריקאיות כעת מאוד מגבילות את האפשרות של מרכזים מחוץ לארה"ב להשתתף במחקרים קליניים אמריקאיים. נקווה לבשורות טובות משם (ובנתיים אני ממשיך בעבודה הקשה של לנסות ולפתח במעבדתי משהו בכיוון אחר שיעזור לחולים שלנו), שנת בריאות ואושר, גמר חתימה טובה

05/10/2014 | 09:59 | מאת: לימור

ד"ר שחר פרנקל היקר, תודה על המענה שנה טובה וחתימה טובה!!!

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות