לימפומה בעין?

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

06/09/2014 | 11:45 | מאת: שרי

אבי בן ה- 81 הופנה לבדיקת סי טי עקב גוש בארובת העין בעפעף תחתון ועליון. {בבדיקת סי טי שעבר הודגמו ממצאים רקתיים פרה-ספטאלים משמאל סופרה ואינפרה אקולארים ואקסטרה קונאלים אשר עוברים האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי בצורה הומוגנית ושווה (לפני 40HU, לאחר הזרקה 80HU).התהליך בעפעף תחתון במימדים 2.6 ס"מ על 1.1 ס"מ, בעפעף עליון 1.8 על 1.1 ס"מ. הודגם קישרית נוספת עליון בקוטר 0.8 ס"מ עם האדרה זהה לממצאים המתוארים.הסננת שומן קלה פרה ספטאלית יותר סופרה אוקולרית. לציין הסננהת תת עורית של רקמות הרכות פרי אורביטאלי משמאל. מימין תהליך אינטרה קונאלי אשר נראה בלתי נפרד מרקטוס עליון ונראה מאותו טיב של ממצאים משמאל.גלגלי עינים שומרים על צורתם ללא עדות לפרופטוזיס.ללא עדות להרס עצם.} התרשמות: התהליכים האורביטלים משני הצדדים אשר עוברים האדרה בולטת לאחר הזרקת החומר יכולים להתאים למחלה לימפופרולפרטיבית. עכשיו הוא מופנה לביופסיה. שאלתי - האם ממצאי הסי טי קובעים שזהו - הוא נכנס לסטטיסטיקה? האם יכול להיות מצב של האדרה בולטת במצב של לימפומה שהיא איטית? מודה מאוד

ובנוסף לתשובתי שלמעלה, לימפומה בארובה אכן גדלה לאט. אם יתברר שזו אכן לימפומה לאחר הביוספיה, צריך גם ברור מערכתי עם המטולוג.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות