תופעות לוואי לברכיתרפיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

26/04/2014 | 12:30 | מאת: טלי

שלום, עברתי ניתוח ברכי' בתלה"ש לפני כשלושה שבועות. אני מבקשת לדעת (גם הפניה לחומר כתוב תתקבל בשמחה)מהן תופעות הלוואי לטפול מסוג כזה ואילו תופעות מצריכות בדיקת רופא. כמו כן אשמח לקבל המלצה לגבי זמן המנוחה לפני חזרה לעבודה.

טלי שלום, באיזו אבחנה טופלת? האם לא קיבלת את כל הסברים האלה לפני הניתוח? האם לא קיבלת הדרכה להמשך הטיפול והמעקב לפני השיחרור הביתה? אני ממתין לתשובות שלך...

26/04/2014 | 16:25 | מאת: טלי

שלום ד"ר פרנקל תודה על תגובתך המהירה. היה חשד למלנומה כורידיאלית. בUS אובחן נגע DOME SHAPED אינפריאורי לעצב הראיה, ללא היפרדות רשתית. גובה כ3 מ"מ, מימדים כ8 מ"מ. הממצא הינו MM עם וסקולריזציה עם החזרי A MODE בינוניים גבוהים. כאמור, נעשה ברכי' באמצעות יוד 125+ TTT לפני שלושה שבועות. חשוב לציין שיש גם נגע חשוד בכבד, הופניתי לMRI לעוד שלושה שבועות. לגבי ההסברים לפני הניתוח, קבלתי. הייתי מבולבלת ומופתעת (הכל קרה מאוד מהר) וכמובן שהסכמתי לניתוח ובהמשך גם ללייזר. הוזמנתי לביקורת לאחר הניתוח שבה נאמר שהנגע לבן, ונאמר לי שבמידה ותהיה ירידה בראיה לחזור לפני הביקורת הבאה. יש ירידה בראיה, וקיימת חולשה ולעתים מעט כאב בעין ומסביבה. לא קבלתי הסבר אם יש מגבלות או הוראות / אזהרות מיוחדות להמשך ולגבי חזרה לעבודה. לגבי המשך הטפול לא קבלתי הסבר ולגבי המעקב נאמר לי כל חצי שנה. הביקורת הבאה בעוד שלושה חודשים. שאלותי הן: 1. מה מצריך פניה לחדר מיון ומה סובל דיחוי עד הביקורת הבאה 2. מהן תופעות הלוואי / אזהרות / הגבלות לחודשים הקרובים? תודה על עזרתך טלי

באופן כללי לשאלותייך: בראכיתרפיה (הקרנה מקומית) כמו כל ניתוח מלווה בהצטלקות - כאן של הלחמית משום שצריך לפתוח אותה להנחת הלוחית על לובן העין (הסקלרה), אלא אם מדובר בטיפול בגידול של הלחמית, וגם אז יש הצטלקויות קטנות בנקודות קשירת הלוחית. דימום תת-לחמיתי יופיע וייספג לאחר כשבועיים-שלושה. זיהום עלול לקרות, כמו בכל ניתוח, אך עד כה למרבה המזל אנחנו לא נתקלנו בסיבוך שכזה בהדסה. שרירים: משום שבניתוח מושכים בשרירים המניעים את העין כדי להניח את הלוחית במקום, ולעיתים אף צריך לחתוך שריר ולהזיזו ממקומו, מופיעה לעיתים פזילה לאחר הניתוח. בד"כ הפזילה מסתדרת תוך מספר שבועות לאחר הניתוח להוצאת הלוחית, ומהר יותר אם מנסים כל הזמן להשתמש בעין הפוזלת יחד עם השניה. באשר לקרינה עצמה: לוחית המונחת בחלקה הקדמי של העין (גוף העטרה) תגרום להחמרת ירוד (קטרקט), או להווצרותו. לוחית המונחת בחלק האחורי יכולה לגרום להופעת מחלת קרינה של הרשתית ו/או של עצב הראיה: irradiation retinopathy and/or irradiation optic neuropathy. מחלות אלה יכולות לפגוע בראייה במידה קלה עד חמורה, ואף לאיבוד מלא של הראיה בעין. מחלת קרינה מופיעה בממוצע תוך כשנתיים לאחר הבראכיתרפיה. באשר לחזרה לעבודה, זה מאוד אישי. יש החוזרים לעבוד כבר במהלך התקופה בין שני הניתוחים (הכנסת הלוחית והוצאתה) ויש הזקוקים לשבועיים-שלושה של מנוחה לאחר השחרור מאשפוז לפני חזרה לעבודה. אם שוחררת לפני 3 שבועות, רוב הסיכויים שכבר חזרת לעבודה, לא? יש מטופלים שאינם יכולים לחזור לעבודה, אם הראיה בעין נפגעת, למשל נהג מונית, שאסור לו על פי החוק לנהוג עם עין אחת...

26/04/2014 | 16:48 | מאת: טלי

אני אמורה לחזור בתחילת החודש הבא, אך נכון לעכשיו לא מרגישה בשיא הכושר... תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. אמשיך מעקב בינתיים עם הרופא שאיבחן את הגידול בתקווה שהכל יהיה בסדר ואחזור מהר לשגרה. כל טוב ושבוע טוב טלי

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות