melanosis bil conjunctival

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

08/04/2014 | 10:13 | מאת: לימור

שלום רב, בני נולד עם שחור אפור בלבן של העיניים, לקחנו אותו לרופא עיניים ואיבחנו אצלו melanosis bil conjunctival האם מילנוסיס מולד פחות מסוכן, מה ההשלכות של אבחנה זו, תודה מראש.

הי לימור, לא ברורה לי האבחנה. יש melanosis oculi שזה בקיר העין (סקלרה - sclera), ויש Complextion related melanosis מה שפעם נקרא racial melanosis וזו פיגמנטציה בלחמית העין, המופיעה באנשים עם גוון עור כהה. מופיע בצדדים (שעות 3 ו-9, אם מסתכלים על העין כשעון מחוגים עם שעה 12 למעלה) ליד הגובלת (limbus) - האזור בין החלק השקוף (קרנית) ללבן. בד"כ זה מופיע בגיל עשרה והלאה, ולא משהו מולד. יתכן שמדובר בכלל בנקודת חן בלחמית (conjunctival nevus). בכל אופן, בלי אבחנה ברורה, קשה לי להתייחס.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות