חשד לגידול בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

01/02/2014 | 18:10 | מאת: יעקב רוטבאום

שלום, רופא עינים בקופת חולים, אבחן אצלי בקרנית ימנית, בשעה 3 בלימבוס גוש שניראה כגידול והפנה אותי לבית החולים על מנת להסירו. מבקש המלצה או חוות דעת של מומחה להסרת גידול בלימבוס.

יעקב שלום, באיזור שעה 3 של הלימבוס זה יכול להיות נגע שפיר כפטריגיום, אך גם נגע ממאיר. לעיתים מספיקה הבדיקה הקלינית כדי לקבוע ההבדל, אך בד"כ צריכים לכרות את הנגע ולאבחן אותו בפתולוגיה. ישנם רופאים רבים וטובים שיוכלו לכרות את הנגע, תלוי באיזור בארץ בו אתה גר, אך לא בכל מקום יש פתולוג המומחה לפתולוגיה של העין. חשוב לוודא לא רק מי המנתח, אלא גם מי יקרא את הפתולוגיה. אנחנו גם אונקולוגים וגם פתולוגים של עיניים, ונשמח לייעץ ולטפל, אם ימצא שאכן מדובר בגידול. בהצלחה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות