שעורה נודניקית!!!

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

04/06/2013 | 13:33 | מאת: אמא

שלום רב, (אנסה לקצר..) בני בן 3 וחצי סובל מכלזיון זה ארבעה חודשים. פניתי לרופא עיניים לאחר כחודש וחצי שהתפתחה לו שעורה שלא עברה, לאחר הבדיקה הוא הסביר לי שזאת שעורה כלואה שאין לה טיפול והיא עוברת מעצמה תוך מספר חודשים. המתנתי כשלושה חודשים ללא טיפול (למעט מריחה של משחת עיניים כמה פעמים בהמלצת רופא המשפחה) ופניתי שוב לרופא עיניים שבדק אותו. הוא טען שכבר לא ניתן להערכתו לשפר את המצב ואין טיפול שיעזור, יחד עם זאת הוא אמר כי לא חייב לנתח מידית משום שזה לא מזיק. קשה לי מאוד לחשוב על ניתוח בהרדמה מלאה ויתרה מכך יש סיכוי שזה יחזור על עצמו ונצטרך לעבור שוב את אותו התהליך, יחד עם זאת נראה לי מוזר שגוף זר בגוף לא מזיק כלל ועוד בעין... יש לציין כי השעורה גדולה מאוד, כך שזה עוד יותר מטיל בספק את זה שזה לא מזיק כלל. לאחר מכן פניתי לרופא נוסף על מנת לקבל דעה נוספת, גם הרופא הזה טען שלא ניתן לשפר את המצב וכדאי לנתח, בשונה מהרופא הקודם הוא טען שאין דבר כזה לא מזיק ונגע כזה עדיף להוריד מאשר להשאיר. - אני אובדת עצות!!! שאלתי: מה אתה ממליץ לי לעשות (מאוד לא מעוניינת לפנות להליך כירורגי, אלא כמוצא אחרון) כך שאני מוכנה לנסות בכל תוקף לטפל בנגע ללא ניתוח. האם כדאי לחכות עם הניתוח או שזה המוצא האחרון ויפה שעה אחת קודם. האם יש עוד איזה שהוא סיכוי מסוים שהכלזיון יעבור מעצמו? אנא שפוך אור על בעייתי, הידע הרפואי שלי הוא מזערי ולא הייתי רוצה לקחת החלטות שתלויות בעיקר ברגש האמהי שמערער את פתרון הניתוח.

לאמא שלום, למרבה הצער לא קיבלנו את ההתרעה על השאלה שלך בזמן. האם נפתרה הבעיה? האם פנית באיזשהו שלב לאוקולופלסטיקאי/ת? רוב הסיכויים שאם זה עדיין לא נפתר אין מנוס מניתוח. תמונה תעזור... שבת שלום

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות