גידול ווסקולרי שפיר בארובת העין לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

26/05/2013 | 13:08 | מאת: חיה

נמצא גידול בארובת העין (לימפמנגיומה) אצל ביתי בת 6, לאחר חשש ממאיר וניתוח ע"י גק רוטמן מקנדה וביופסיה נמצא שהגידול שפיר אך לאחר חודש הבלט שוב חזר ויותר גדול לאחר הצטננות. בניתוח עצמו התגלו שלפוחיות דם אשר גרמו לבלט הראשון והם הוצאו, אך כנראה זה חזר. האם יש איזה טיפול שאפשר לעשות על מנת למנוע את הווצרות הציסטות/שלפוחיות הדם, לפני שיהיה מאוחר מידי? הרופאים המטפלים בארץ אין להם מענה רק אם יהיה נזק בראיה או לחץ גדול על העין. מה אפשר לעשות?

חיה שלום, לימפנגיומה היא דוגמאת הקיצון לגידולים שפירים. היא לא תהרוג את ביתך, אבל היא יכולה לגרום לנזק רב לעין. זהו גידול שלא ניתן לכרות באופן כרורגי מלא. זהו גידול שגדל וקטן בהתאם לתגובת המערכה החיסונית, ובעיקר בתגובה לדלקות בדרכי הנשימה העליונות. בספרות הרפואית יש מספר טיפולים נסיוניים שיעילותם לא ממש הוכחה היטב, ועל כן אינני מציע להשתמש בהם בשלב זה (ע"פ התאור שלך).

30/05/2013 | 12:22 | מאת: חיה

ראשית תודה על תשובתך הכנה והמפורטת, שאלה נוספת האם נטילת קורטיזון להורדת הדלקות יתן פיתרון או יגרום נזק (לעצב הראיה, לכלי הדם, לשלפוחית למערכת החיסון)?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות