ציסטה בלחמית עין ימין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

11/04/2013 | 09:13 | מאת: בתאל

לפני כשבועיים התחילו כאבים בעין ובצפיה בה מצאתי ציסטה שקופה בחלק התלתון של הלחמית. רופא העיניים נתן משחה אנטיביוטית/סטרואידית. כעבור 3 ימים הציסטה (שבחלקה התפוצצה לבד) הופיעה מחדש בדיוק באותו המקום. פניה נוספת לרופא לא גררה התייחסות פרט לטיפות. הכאב כיום נמצא בחלק העליון של ארובת העין ומאד מציק כאילו חופרים לי שם. עליי להדגיש כי לפני כ 20 שנההתגלו בעין הזו כלי דם פראיים שפרצו מאחורי הרשתית וכמעט שפגעו במרכז הראיה. נעשה כמה פעמים לייזר (מילימטר מהמרכז)על מנת לעצור את התרבות כלי הדם המדממים ומפרישים. שאלתי היא האם ציסטה כזו מעידה על התחתלה של עוד בעיה בעין, והאם זה עלול להתפתח לסרטן? תודה על התשובות.

בתאל שלום, ציסטה בלחמית יש להוציא במלואה כדי למנוע חזרה של הציסטה. לפי התאור את סביב גיל הפנסיה (או יותר) ויש לך ניוון מרכז הראיה עם הגיל, נכון? האם לזה קיבלת את טיפול הלייזר? הציסטה היא אכן בעיה אחרת, אך ככל הנראה אינה מעידה על גידול. עם זאת, אם מוציאים רקמה חשוב לשלוח להערכה היסטופתולוגית לשלול גידול.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות