עיוורון לאחר אופטיק גליומה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

17/02/2013 | 23:27 | מאת: יגאל

שלום! לפני כ12 שנה מצאו אצל ביתישהיתה אז בת 10 גידול אופטיק גליומה , היא קיבלה הקרנות וכמה סוגי כימוטרפיה , במשך 2-3 שנים , לדברי הרופאים אז , כדי להציל חלק מהראיה , לאחר שכל הראיה אבדה ב 2 העיניים ,הפסקנו את הטיפולים . היום היא נשואה בת 22 מסיימת שנה רביעית בהנדסת תוכנה . האם קיים בעולם ,או במצב של פיתוח , כלי שיכול לאפשר ראיה חלקית , כמו שמופיעים מידי פעם פירסומים בתקשורת ?משהוא שעוקף חלק מהשלבים , אלקטרודה או משהוא אחר שמשתילם ? תודה !

יגאל שלום, ראשית, אשני שמח שביתך עושה חייל, ולא נותנת לעיוורון לעצור אותה. שנית, משום שעצבי הראיה של ביתך פגועים מהגידול, למרבה הצער אין בעולם כולו עדיין פתרון שיכול להחזיר לה את הראיה. אולי יום אחד המחקר יתקדם מספיק לגרוי קורטקס הראיה באופו ישיר, ואז זה יהיה פתרון המתאים לביתך. עם זאת, ישנם שני כיוונים מאוד מעניינים שהתרשמתי מאוד מהחוקרים שלהם, המאפשרים "ראיה" בעזרת חושים אחרים: 1) בעזרת שמיעה - יש מחקר על כך בביה"ס לרפואה של האוניסרסיטה העברית והדסה בירושלים. 2) בעזרת מישוש בלשון - מחקר באנגליה (לדעתי פתרון פחות מוצלח מהפתרון הירושלמי כי אי אפשר למשש עם הלשון ולדבר באותו הזמן). אם זה מעניין אותה, אתה יכול להפנות אותה לצוות המחקר בירושלים.

12/03/2016 | 22:20 | מאת: רומן

שמעתי שקיים היום בעולם טיפול ביולוגי, וכבר יודעים מהם הגנים שאחראים לגידול... ממליץ לברר אצל ד"ר מיכל ילון בתל השומר

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות