המנגיומה בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

11/01/2013 | 00:08 | מאת: אירעה

לפני כ15 שנים אובחנה לי המנגיומה בארובת עין שמאל שגרמה לבלט של העין. מאז אני במעקב . בבדיקת אולטרה סאונד השבוע נמצאה הגדלה ניכרת בהשוואה ל2007. להזיה בגודל 12.4*18.5 ממ. מודגם מגע עם עצב הראיה. אודה לכם על מידע לגבי הטיפול המומלץ

אני רואה שהתשובה ששלחתי לא מופיעה אז עונה שוב: בהנחה שאכן מדובר בהמנגיומה, ניתן להסיר אותה בניתוח. ישנם מספר מומחים באוקולופלסטיקה בארץ המיומנים מאוד בסוג ניתוח זה. עם זאת, זה שהנגע גדל גרם גם לבלט של העין? אולי זוהי לימפנגיומה ולא המנגיומה ולכן לא נותחת? כדאי לברר עם האוקולופלסטיקאי/ת העוקב/ת אחריך.

02/02/2013 | 19:29 | מאת: אירעה

תודה על תשובתך. האבחנה של המנגיומה נעשתה לפני 15 שנה בהתבסס על mri ןctומעקב us מאז. אכן יש בלט בעין שהיה הסיבה להתחלת הבירור. אני תקווה שאין טעות באבחנה. אם נדרש ניתוח אודה לך באם תוכל להמליץ מי האוקולופלסטיקאים המנוסים בניתוחים מסוג זה. במיוחד לאור העובדה שקיים מגע בעצב. בתודה אירנה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות