ניתוח קטרקט לאחר גידול סרטני

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

20/11/2012 | 22:45 | מאת: פנינת דורון

לגיסי התגלה גידול בארובת העיין.ולאחר התיעצות הוחלט להוציא ונקות את הגידול ,ולקבל הקרנות .לאחר מכן.העיין נשארה מעוותת.בלי ייכולת ראיה.בעיין השניה הבריאה התגלתה קטרקט משמעותית ,שהיפריע לאכות חייו של גיסי.הרופא שאליו הלך להתיעץ אמר שניתוח קטרקט עלול להיות מסוכן,שכן זו העיין" היחידה"שנשארה לו. שאלתי האם בניתוח קטרקט עלול להיות סיכון?מה עושים?

פנינת שלום, בכל ניתוח יש סיבוכים וסיכונים. בניתוח קטרקט יש סיכון (ע"פ הספרות) של כ-1:700 לפיתוח זיהום חמור שבגינו עלולים לאבד את הראיה והעין. מומלץ בניתוח עין יחידה לבחור מנתח מאוד מיומן. שימי לב שאין קשר בין השאלה שלך לפורום הזה. הוא יכל לאבד עין אחת מכל מיני סיבות ללא קשר לגידול. את יכולה לפנות גם לפורום קטרקט לקבלת פרטים נוספים.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות