נבוס גדול בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

14/08/2012 | 20:16 | מאת: עינת

לפני 7 שנים התגלה אצלי בבדיקות להסרת משקפיים בלייזר נבוס בצד נזאלי היפראקוגני שטוח 4.44 מ"מ. שנה אח"כ נכתב גודל DA 4-5 עם מוקד RPE atrophy. עכשיו במעקב (לא הייתי מס' שנים במעקב) נכתב שבעין "נראות עכירויות מוביליות בזגוגית המתאימות לPVD. עצב תקין ללא קרע ברשתית. נראה נגע היפראקוגני שטוח בהיקף נזאלי ברמת הכורואיד ללא הפרדות רשתית סביבו. מימדים 2.94-6.66 מ"מ. לא בא לידי ביטוי ב A MODE." האם זה נחשב שהנבוס גדל? ואם כן, מה זה אומר? אני ממש בחרדה והתור שלי נקבע לרופאה רק בעוד חודש. החרדה נובעת ממאמרים שקראתי לצערי באינטרנט שאומרים שהפרוגנוזה של נבוס שהופך לממאיר הן לא טובות, ואני לא יודעת אם הגודל מעיד על גידול. אשמח מאוד לתשובה מהירה.

22/08/2012 | 23:51 | מאת: מאי

שלום . גיליתי לפני כשלושה שבועות גוש עגול מתחת לעפעף התחתון בעין השמאלית. האם מדובר בגידול ואך מטפלים במצב כזה.

מאי שלום, גוש קטן בעפעף הוא בד"כ כלל שעורה, אך כדאי להבדק ע"י רופא עיניים. תמיד יכול להיות מקרה נדיר ביותר של גידול, ולכן ההמלצה היא להבדק ולא להזניח.

שלום עינת, אנו מודדים נגעים בקרקעית העין ב-3 מימדים: אורך, רוחב וגובה (או L-cut, T-cut, Height). אם אכן חסר מימד הגובה בכל המספרים שכתבת, אז זה לא נבוס גדול. לנבוסים מותר לגדול. השאלה היא באיזה קצב, ובכמה לגדול לפני שנקרא להם מלנומה. איזה מאמרים קראת? נגע היפראקואי מתאים יותר לנבוס, נבוס-נבוס, לא "נבוס בדרך למלנומה" אבל זה רק על סמך הכתיבה שלך. לא בדקתי אותך ולא ראיתי את התמונות, כך שאין בזאת לשלול את הצורך לשוב לביקורת.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות