כתם חום בהיר קטן בלחמית

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

07/04/2012 | 01:22 | מאת: איתי

אני בן 42. בריא. ממש היום שמתי לב שיש לי כתם חום קטן בהיר יחסית גודלו כ- 0.5 ס"מ בלחמית בחלקו התחתון צדדי ואפשר לראות אותו רק אם אני מסיט את גלגל העין. אין סיפור של חבלה לעין או אחר. הכתם ניראה כמו משני למלנין- מלנוזיס של הלחמית. האם יש דרך לדעת האם הכתם באמת משני למלנין? האם יש בדיקה לא פולשנית (ביופסיה) על מנת לדעת שלא מדובר במלנומה??? האם יש צורך במיכשור מיוחד או שניתן לפנות לכל רופא עינים לאיבחון?

איתי שלום, בקיאותך במונחים המקצועיים יפה. פרט לבדיקה היסטופתולוגית לאחר ביופסיה לא ניתן לקבוע בוודאות אם זו מלנומה או לא. אתה מוזמן לבוא למרפאתינו ביום ג' מיד אחרי החג השני ונעריך את מידת הדחיפות בלקיחת ביופסיה. (יש להביא התחייבות לבדיקת רופא ולצילום מקטע קדמי של העין - אם אתה חבר מכבי, אז רק את כרטיס הקופה).

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות