ניתוח להסרת גידול ואיבוד ראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

15/02/2012 | 13:02 | מאת: אוסי

אבי בן 79. עבר לאחרונה ניתוח להסרת גידול סרטני שחזר, בעפעף התחתון. בניתוח הסירו חתיכה מהעור והשתילו במקומה חתיכה מהעפעף העליון. העין תהיה סגורה למשך חודש וחצי עד לניתוח פתיחה שיתבצע בהמשך. אציין גם שבעבר בוצע בהצלחה ניתוח קטרט באותה עין. שאלתי היא: האם יש משמעות או קשר בין אורך הזמן שהעין סגורה והסיכוי לאיבוד הראיה בעין? בהנחה שבמהלך הניתוח לא אירע שום דבר חריג, באיזה מקרים תיתכן פגיעה בראיה?

חסימה ממושכת של ציר הראיה בתקופת הינקות ומעט פחות מזה בתקופת הילדות יכולה להוביל להתפתחות עין עצלה. זה לא קורה בגיל המבוגר. אם לא היתה פגיעה בראיה עד כה, היא לא צפויה להפגע.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות