בקשר לציסטה שחלתית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

08/07/2014 | 08:10 | מאת: קרן

לד"ר שרגא וקסלר, שלום רב. אני בת 51. כל השנים היו לי מחזורים כבדים , לפעמים גם עם גושים, אבל הסתדרתי ב"ה. לפני כחמש וחצי שנים הוציאו לי פוליפ בגודל 1 ס"מ מהרחם, ב"ה שהיה שפיר. בערך כשנה פלוס, לא היה לי שום מחזור, לפני כשלושה שבועות היה לי דימום קל, שחלף אחרי כמה ימים. לפני כשבוע ומשהו, התחיל לי דימום חזק, וכבד,בדיוק, כמו המחזורים שתמיד היו לי. נבהלתי , הלכתי לרופא, ונשלחתי לאולטראסאונד, הכל היה תקין ב"ה, אבל התגלתה ציסטה בשחלה ימנית, בגודל, 62 * 33 ס"מ. הרופא אמר שאולי כדאי להסיר אותה, מכיוון שאני בגיל כזה, שזה לא צריך להיות שם. אמרתי לו שאני אחזור בעוד חודש למעקב, והוא אמר בסדר. אני מאוד מודאגת. האם יש סיכוי שהציסטה כן תיעלם או תתקטן, בגיל שלי. האם זה מסוכן להסתובב עם ציסטה כזאת, האם אפשר לחכות כמה חודשים? או שזה מאוד דחוף להוציא אותה. הרופא אמר שהציסטה מקופלת כזאת, ויש בה גם הרבה נוזל, הוא לא פירט כל כך הרבה. תודה קרן

האם יש סיכוי שהציסטה כן תיעלם או תתקטן, בגיל שלי?= סכוי קטן האם זה מסוכן להסתובב עם ציסטה כזאת, האם אפשר לחכות כמה חודשים?= איני ממליץ

מנהל פורום גיל המעבר