אולטרסאונד וגינלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

21/03/2014 | 09:52 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, אנא תשובתך, אני די מודאגת, למה כוונתך תוצאות ההפרשה במדויק? האם כוונתך לתרביות וגינליות שנלקחו לי תמיד? אז אם לכך הכוונה אז תמיד היה רשום פלורה רגילה. מה משמעות האולטרסאונד שביצעתי? האם יתכן כי מכיוון שצוואר הרחם נסגר לי עקב טיפולי קריו שביצעתי בעבר, כעט ההפרשות מצטברות לי בחלל הרחם? האם הנוזל זוהי ההפרשה המוגלתית? כיצד יודעים לאבחן מהו אותו נוזל שרואים באולטרסאונד? ומה המשמעות לבדיקות הדם שביצעתי? אודה לתשובותיך. בברכה

כוונתי שתרשמי במדויק את כל תוצאת הבדיקה.

26/03/2014 | 08:56 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, לגבי ההפרשות המוגלתיות בצבע צהוב (לציין כי אני בעצם לא רואה אותן ע"ג התחתון ממש אלא איזה שהוא שריד בגוון צהוב אבל אני מרגישה תחושה של בועות בפנים כמו משהו מציק רטוב וזה מביא אותי לכך שאחזור לרופא ובבדיקה גניקולוגית הוא אומר שאכן יש לי הפרשה מוגלתית, ושוב נלקחת תרבית וגינלית ובדיקות שתן למחלות וזיהומים שתמיד תמיד יוצאות תקינות ושוב אני מקבלת דלצין, מטרוג'ל וכיוצ"ב "שיהיה" לדברי הרופא, ושוב זה חוזר לסירוגין כל מספר חודשים, וכעט בוצעה בדיקת דם לסמנים כפי שציינתי במייל הקודם ואולטרסאונד וגינלי ששאלתי היא מהו אותו נוזל שנמצא שם? תשובת תרבית וגינלית: VAGINAL CULTURE.P = תרבית שלילית. זה בדיוק מה שתמיד כתוב! בדיקת שתן למיקרוביולוגיה PCR: כלמידיה=שלילי ניסיריאה=שלילי טרכימונס=שלילי M.HOMINIS=שלילי U.UREAL/PARWM=שלילי M.GENITALIVM=שלילי בבקשה אם אפשר לקבל תשובה לשאלותיי, מה יכולה להיות אם כך ההפרשה הנ"ל? מה זה הנוזל בחלל הרחם? להזכיר שאני במעקב כל חצי שנה של קולפו'+ECC עקב CIN1 (בוצעו 2 קריו בעבר), ונסגר לי צוואר הרחם. היתכן כי אותן הפרשות בחלל הרחם נצפות באולטרסאונד? מצטערת שוב על אורך המייל אך ניסיתי לפרט מה שיותר על מנת לקבל תשובתך. בברכה

מנהל פורום גיל המעבר