הפרשות מוגלתיות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

20/03/2014 | 12:41 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 56. במנפאוזה משנת 2008. במעקב קולפו'+ECC עקב CIN1 משנת 2008 בוצעו 2 קריו. מאז 2008 לערך בתחילת המנפאוזה ו/או אחרי ERHU ראשון שבוצע החלו לי לסירוגין הפרשות צהובות מוגלתיות. בוצעו אין ספור תרביות וגינליות, וכן בירורים למחלות מין ומחלות זיהומיות אין ספור פעמים ותמיד תקין. אבחנה טרם ניתנה. לפני כחצי שנה לערך הרופא נשים אמר שצוואר הרחם נסגר לי כנראה עקב קריו, ולכן לא ניתן לקחת ECC. כעט בוצע אולטרסאונד וגינלי ולהלן התשובה: רחם: אורך 42 מ"מ עובי: 31 מ"מ רוחב: 42 מ"מ הערות: שרירני. עובי רירית הרחם: 1.3 מ"מ הערות: רירית דקה מאד שחלות ימנית: 13 מ"מX15 מ"מ שמאלית: 18 מ"מX9 מ"מ דוגלס אין נוזל הערות מבצע הבדיקה: בחלל הרחם נוזל בכמות מינימלית מצטבר בתעלת הצוואר לעומק 2 מ"מ. שאלתי היא האם הנוזל הזה זה ההפרשה עצמה? היא נמצאת בתעלת הצוואר? לציין כי צוואר הרחם אצלי נסגר אז יכול להיות שההפרשות "קלועות" בפנים? האם זה ממצא מדאיג? בוצע לי גם בדיקת סמנים ולהלן: CA-125 = 12.02 U/ML CA-15-3=16.26 U/ML CA 19-9 = 4.80 U/ML מה התוצאות אומרות? אנא תשובתך, מה זה יכול להיות באולטרסאונד? ובכלל איזה בדיקות עלי עוד לבצע על מנת להבין מהיכן ולמה נובעות ההפרשות הנ"ל? תודה רבה על סבלנותך האדיבה. בברכה

מה תוצאות בדיקות ההפרשה במדויק?

20/03/2014 | 15:10 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, למה כוונתך תוצאות ההפרשה במדויק? האם כוונתך לתרביות וגינליות שנלקחו לי תמיד? אז אם לכך הכוונה אז תמיד היה רשום פלורה רגילה. מה משמעות האולטרסאונד שביצעתי? ומה המשמעות לבדיקות הדם שביצעתי? ומה דעתך עפ"י כל מה שציינתי במייל ? אודה לתשובותיך. בברכה

מנהל פורום גיל המעבר