הנקה + בריאות השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

03/10/2008 | 20:59 | מאת: טלי

אני מניקה ילדה בת חודש וחצי. (את הגדולה הנקתי 8 חודשים בלי בעיה) אני חוששת שיש לי פטריה על שד ימין. הפטמה ורודה יותר מפטמה ימין ומלאה בסדקים בדיוק בחיבור שבין הפטמה להילה . הכאבים הורגים אותי ואני לא מצליחה להניק בשד זה (מה שגרם פעמיים כבר לגודש ) מה עושים? יש פתרון בשבת? להפסיק להניק? האם זה מזיק לתינוקת? האם תוכלי לתאר לי איך נראית פטריה ?

טלי שלום כדי להקל על הכאבים בזמן ההנקה ,אני מציעה שתקני פטמת סיליקון שתשמש כחיץ בין היניקה ובין הפטמה. בסוף כל הנקה לשטוף טוב את הפטמה מחלב וליבש היטב. האם מדובר בפטריה והאם יש צורך בטיפול במשחה - אני מציעה שתגשי מחר בבוקר לרופא עור באיזור או כירורג או רופא המשפחה שיסתכלו על הפטמה. בהצלחה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד