הנקה וניתוח חזה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

27/09/2008 | 15:33 | מאת: ירוקה

שלום, אני בת 26 ולפני כחמש שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה. כעת אני בהיריון, האם יש סיכון כלשהו בהנקה? למרות כל יתרונות ההנקה אני חוששת שאני אסכן ולו במעט את ילדי אם אניק. אודה לתשובה שה טובה

שלום לך ירוקה בד"כ בניתוח הגדלת שד מכניסים שתל סיליקון מאחורי שריר דופן בית החזה או מאחורי השד. כך שהשתל לא מפריע להנקה. תבררי עם הפלסטיקאי מה הוא עשה בניתוח. אם אכן זה מה שנעשה בניתוח- אין בעיה. לא ידוע על נזק לתינוקות מהנקה לאחר הגדלת שד. כך שנראה לי שתוכלי להנות מהנקה אם תרצי, וכן התינוק שלך מיתרונות ההנקה . בברכה ד"ר תמי קרני

01/10/2008 | 13:46 | מאת: ירוקה

ראשעת, תודה רבה על התשובה הזריזה. הרופא שלי אכן ביצע את הניתוח מאחורי השריר. אני עדיין חוששת למרות שהשתל לא ניזוק, שאולי יש סיכון כלשהו שכרוך במגע החלב עם השתל. האם לא ידוע על כל סיכון שכזה שפוגע בטיב החלב ואף מזיק לבריאות התינוק? תודה רבה!

מנהלי פורום בריאות השד