אולטראסאונד שד בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/10/2014 | 20:42 | מאת: עדי

שלום ילדתי לפני 3 שבועות ואני מניקה הנקה מלאה. בבית החולים לאחר הלידה הרגשתי 2 גולות בשד, במקומות שונים ובגדלים שונים. יכול להיות שהן היו שם קודם אבל אין לי דרך לדעת, הרגשתי אותן כי עיסיתי את השד בזמן ההנקה. פניתי לכירורג שאמר כי כרגע בדיקה ו\או אולטראסאונד אינם רלוונטיים, ושלא ניתן לדעת ולהסיק מסקנות בשלב זה של ההנקה. הוא אמר שכרגע אולטראסאונד לא יגיד כלום ושהתוצאות לא יהיו רלוונטיות, ושאחזור עוד 3 חודשים. הלכתי לכירורג אחר והוא נתן לי הפניה לאולטראסאונד. שאלתי היא- האם אולטראסאונד בזמן הנקה נותן תוצאות מהימנות או לא, ולמה הכוונה שהתוצאות כרגע יהיו "לא רלוונטיות" או "לא יגידו כלום"? תודה רבה.

עדי שלום ניתן לעשות US בזמן הנקה מומלץ להניק את תינוקך סמוך לבדיקת הUS כך שהבדיקה תעשה כאשר השדיים הכי רכים ומרוקנים מחלב בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד