הנקה ובריאות השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/12/2008 | 14:29 | מאת: שנית

אני בת 33 בהריון עם שתלי סיליקון בחזה. מתלבטת האם להניק. הבנתי שזה אפשרי מבחינה פיזיולוגיות ושמעתי שהנקה עשויה למנוע סרטן השד. האם זה נכון? ואם כן - האם זה רלוונטי גם לחזה עם שתלים? תודה

שנית שלום ככלל מומלץ להניק מהרבה סיבות: שיפור מנגנוני החיסון של התינוק, הקטנת השמנה עתידית שלו גם כמבוגר ועוד ועוד... בהתיחס לסרטן שד, הוכח מניתוח של מספר מאות מחקרים בנושא כי הנקה של 6 חודשים מקטינה את הסיכון לסרטן שד בכ-4% ולכן הנקה היא אחת מ10 המלצות של ארגון בריאות עולמי לבריאות טובה ולהקטנת הסכנה לסרטן. לכן אם את מעונינת ורוצה הנקה מומלצת. בברכה דר יצחק פפו

מנהלי פורום בריאות השד