סחרחורת בשכיבה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

25/04/2010 | 13:52 | מאת: בת עמי

שלום אני בת 65. לפני יומיים התעוררתי עם סחרחורת עזה ביותר(העולם הסתובב..) בקושי הצלחתי להתרומם. מאז - כשאני במצב זקוף של ישיבה, הליכה עמידה וכו' אין סחרחורת. אך במצב של שכיבה כן. בעיקר צד ימין. בעבר הרחוק מאד היה וירוס שתקף אותי במרכז שווי המשקל באוזן ואז היה סחרחורת כל הזמן. הפעם כאמור, רק בשכיבה. האם זה אותו הדבר? זה מבהיל! בתודה על תשובתך.

28/04/2010 | 11:14 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום בת עמי תאורך מתאים לסחרחורת התקפית תנוחתית שפירה- BPPV.המדובר בסחרחורת השכיחה ביותר לאחר גיל 50, ונגרמת ע"י נשירת אבנים זעירות הקימות באוזן הפנימית . כשמו זה מצב שפיר אשר ניתן לטפל ביעילות ע"י תרגיל פיזיותרפיה חד פעמי. בברכה ד"ר בן דוד

29/04/2010 | 14:34 | מאת: בת עמי

תודה דוקטור על תשובתך. בענין החלקיקים וכו'.נאמר לי שיש אפשרות שהסחרחורת נגרמה מנגיף שהתישב שם(באוזן). האם הטיפול הפזיוטרפי עוזר גם במקרה שכזה? בתודה - בתעמי

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)