החמרת הטינטון במצבים מסויימים.ותופעת החמרת החוסר

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/04/2010 | 19:43 | מאת: ארז

052-8840052052אני הובחנתי בירידה בשמיעה כתוצאה מחסיפה לרעש בעבודה וגם כסובל מטינטון. באותו זמן שהתלוננתי על הירידה בשמיעה והטינטון הרגשתי התגברות של בעיית חוסר קשב וריכוז, שכנראה היתה אצלי מילדות,אך בילדות לא נבדקתי, פניתי לנאורולוגית שהפנתה אותי לבדיקת טובה , ושם הובחנתי כסובל מ ADHD וקיבלתי טיפול תרופתי בריטלין, השאלה שלי היא האם יש קשר בכך שבמצבים של מתח בעבודה יש לי התגברות של עוצמת הטינטון, וכתוצאה מכך יש גם התגברות של החוסר קשב וריכוז שלי. האם לטינטון שממנו אני סובל יש השפעה על חוסר הקשב ממנו אני סובל? והאם הגדלת המינון של הריטלין יכולה לעזור במיקים כאלה ? תודה ארז

25/04/2010 | 00:49 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום ארז מתח כולל לתץ בעבודה בהחלט יכול להגביר תחושת הטינטון בעיקר דרך המנגנון של חדות חושים בזמן מתח.ככל שאתה מתוח אתה מתמקד יותר בטינטון דבר שגורם למעגל קסמים שלילי.אכן מתח עשוי להחמיר בעית קשב וריכוז. לכן לדעתי חשוב ללמוד טכניקות להתגבר על מתח ובכך לשבור מעגל שלילי זה. אחת הצורות היעילות מעבר לטכניקות של הרפיה זה טיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר ניתן לקבלו גם במתכונת קבוצתית יתכן שיש מקום להפסקה זמנית של הריטלין לברר איך השפעתו על הטינטון.זאת כמובן ביעוץ עם הרופא שרשם לך את הטיפול בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)