האם התוצאות מצביעות על בעיה חמורה?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/04/2010 | 14:54 | מאת: איתי

שלום ד"ר בן דויד היקר, התייעצתי איתך בעבר והנה הגיע היום תשובה של בדיקת מוח ספקט. בדיקה של פוסטגרפיה דינמית עשיתי ואין עדיין תוצאות (רק בעוד שבועיים) אבל אני מאוד חושש מתוצאות בדיקת הספקט וזקוק לצפירת הרגעה, אם אפשר. כזכור לך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחשות שיוט שבעיקר מורגשת בבעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחרוה, לאחר 20 שנות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו (חבר שלי קורא לי עץ). בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגברה מעט בשנה האחרונה, אך לא מפריעה לתפקוד שלי. כל הביקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי יצאה תקינה. בדיקת שמיעה מצאה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים. הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי: הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???) שאלותיי: האם הבדיקה שופכת אור לבעיה שלי והאם יש לי התחלה של מחלה מוח כשלהי (טרשת נפוצה, פרקינסון/תסמונת פרקינסון, אלצהיימר, אחר) שבאה לידי ביטוי בסימפטום של אי-יציבות? האם זרימת הדם הלא תקינה (אם בכלל???) מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי שדורש לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה??? תודה וחג שמח איתי

20/04/2010 | 20:11 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

איתי שלום, ראשית מומלץ שתפנה לרופא ששלח אותך לבדיקת הספקט להערכתו בנוגע לתוצאות הבדיקה שכן קרוב לוודאי יש לו ניסיון רב בסוג זה של בדיקות. ההתרשמות שלי ממה שכתבת שמדובר בהפרעה קלה בזרימת הדם, וייתכן ואכן יש מקום לטיפול לשיפור זרימת הדם. מכאן ועד לחשש לאירוע, לדעתי, המרחק גדול מאוד. בברכה, ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)