מחלת מאנייר

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/04/2010 | 09:33 | מאת: מיכל ק.

שלום, אני בת 30, וסובלת בחמש שנים האחרונות מירידה משמעותית בשמיעה באוזן שמאל וכן מצפצופים באוזניים ומהתקפים של סחרחורות מלוות בהקאות. נאמר לי שכנראה שמדובר במחלת מאנייר, בינתיים אני מטופלת באגיסרק פעמיים ביום. תוכל לכתוב לי יותר על המחלה ועל אופציות הטיפול בה, אני כבר די מיואשת - בשבועיים האחרונים חלה החמרה ויש לי התקפי סחרחורת כמעט כל יום.והתור לרופא רק עוד חודש... תודה רבה!! מיכל ק.

06/04/2010 | 21:17 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מיכל שלום, אם אכן את סובלת ממחלת מנייר, בין הטיפולים הלא חודרניים מעבר לטיפול ע"י אגיסרק, לעיתים טיפול ע"י משתנים מתונים כמו דיזוטיאזיד, או אורמוקס, עשויים לשפר את המצב. כמובן שמינון טיפול זה צריך להינתן ע"י הרופא המטפל. חשוב לזכור שמחלת מנייר, כמו מחלות התקפיות אחרות, לדוגמה מיגרנה, מושפעת מהמצב הנפשי, מתח וחרדה עלולים להיות גורמי החמרה לתדירות ועוצמת ההתקפים. לכן מאוד חשוב טיפול הרפייתי קוגניטיבי כצעד מונע. פעילות גופנית סדירה חשובה גם כן להשגת מטרה זו דרך השפעתה המרגיעה. במידה והטיפולים השמרניים הנ"ל לא מספיק יעילים, ניתן לטפל ע"י הזרקות של סוגי אנטיביוטיקה דרך עור התוף לאוזן התיכונה וכך נספגים לאוזן הפנימית ומונעים התקפי המחלה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)