צפצופים חרוניים באוזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/03/2010 | 10:01 | מאת: מורן

שלום רב אבא שלי (בסוף שנות ה- 50) סובל מצפצופים חרוניים באוזניים בעקבות מלחמות ישראל שהשתתף בהן. זה משפיע על ההתנהגות שלו והוא סובל מזה שנים ארוכות. יש תקופות שהוא רגוע יותר ויש תקופות שהוא בלתי נסבל. ידוע לנו שאין פתרון מוחלט לבעיה, איך בכל זאת ניתן להקל, האם יש שיטות חדות בתחום? האם נכון להשתמש בתרופות הרגעה פסיכיאטריות על מנת להקל על עצבים וחוסר סבלנות כתוצאה מהצפצופים? תודה על כל עזרה.

31/03/2010 | 18:09 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מורן שלום, כפי שתיארת את המצב של אביך, מדובר בתגובה קשה לטינטון. הטיפולים המקובלים היום המשפרים את חומרת המיטרד, הינם טיפולים קוגניטיבים התנהגותיים, במיוחד בצורת קבוצות תמיכה. ייתכן והוא זקוק בנוסף לטיפול תרופתי - רק לאחר בדיקת רופא מתאים. טיפול נוסף המקובל לשיפור מטרד הטינטון הינו TRT לפיו יש תורך במיסוך חלקי של הטינטון בצורה ממושכת לאפשר הסתגלות למטרד זה. בברכה, ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)