חור בעור התוף

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/03/2010 | 21:36 | מאת: שלומית ח

שלום ! אני השמח אם תענו לי על השאלה יש לחור חור בעור התוף בערך חצי שנה הרופא אמר שאפשר לעשות תלאי על הנקב , יש לי צלצולים באזן שמאל עשיתי בדיקת בארה והיא בסדר בדיקת שמיעה התוצאה באזן שמאל 20 האם זהבסדר לעשות תלאי? כמה ימי החלמה? והאם יש סיכון? תודה וחג שמח

31/03/2010 | 18:13 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלומית שלום, נקב בעור התוף אכן מטופל ע"י ניתוח בו שמים תלאי שנלקח בד"כ מהקרום שעוטף את השריר שמאחורי האוזן. ברוב המקרים הניתוח מצליח ובכך מונע את הסכנה של זיהומים חוזרים בחדירת מים דרך הנקב. בד"כ מדובר בשבוע אישפוז ולאחר מכן שבועיים להמנע ממאמץ. באשר לטינטון, אין כל ביטחון שהניתוח יפחית אותו. חג שמח בברכה, ד"ר בן דוד

25/03/2011 | 10:21 | מאת: שימי

בעת בדיקה ושאיבת נוזלים רופאה כנראה פכגעה לאשתי בעור התוף . כרגע יש נקב בעור התוף לאחר בידקה עם סבל רב ... נמסר להגיע בעוד חודש למעקב , האם ניתן לשפר את השמיעה במצב זה ? האם יש סיכוי להחלמה באופן טבעי ?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)