סחרחורת תנוחתית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

26/03/2010 | 15:51 | מאת: הדס

דר' שלום, אימי סובלת מסחרוחרת קשה כבר מס' ימים. ביום שבת שעברה היא התעוררה בבוקר וחשה בסחרחורת קשה, נבלהנו, זה היה כמו התקף, היא היתה במיטה ואמרה שהיא נופלת ושנחזיק אותה, וכוח הכבידה משך אותה חזק אחורנית כך שלא יכולנו אפילו ליישר אותה ! , זה היה נורא. זה קרה מאז עוד פעמיים. זה עבר אחרי מס' רגעים אך הסחרחורת המשיכה, היא לובשת את הצווארון הספוגי הרך ולא עושה תנועות חדות. מה שכן, היא מרגישה שזה מהאוזן השמאלית, תמיד היו לה כאבים שם אבל בדיקות היו תקינות, רופא אאג שלח אותה לבדיקת הבלוטות והן היו תקינות. אז כנראה שזה מהאוזן התיכונה, היא קיבלה הפנייה לביצוע בדיקת שמיעה ובדיקה נוספת של אלקטרודות משהו לגזע המוח, אבל הבדיקה שנעשתה בביקור אצל הרופא הראתה תקינות, למשל היא יכלה לעקוב אחרי האצבע שלה וכשעמדה שלחה ידיים לפנים, בקיצור היא ביצעה את המשימות תקין. בינתיים היא לוקחת כדור בשם אגיסרק לטיפול בסחרחורת ושיוי המשקל כיון שכשהיא הולכת היא מתנדנדת מעט, חוצמזה, היא גם סובלת מחרדות שהחריפו כעת אז היא לוקחת כדור בשם לוריוון. אמרו לה שזה וירלי ואים מה לעשות אלא לתת לזה מס' ימים. עד כה זה לא עבר, האם יש טיפול מומלץ ? זה קרה לה פעם לפני שנה אבל זה לא היה כמו שעכשיו בכלל, לא מתקרב לזה, ובזמנו שלחו אותה לטיפול "סטירות" היא ברחה משם, לטענתה זה לא עזר... היא רוצה להפסיק את האגיסרק כי זה גורם לה לראש כבד ועצירות.. האם זה נכון לעשות ? האם אתה ממליץ על מישהו ספציפית שאפשר ללכת אליו? אם זה דרך כללית מושלם או טיפול פרטי מומלץ? תודה, הדס.

26/03/2010 | 15:55 | מאת: הדס

שכחתי לאמר שההתקפים קורים כשהיא שוכבת על צד שמאל וקמה מהמיטה, לכן היא כבר לא ישנה על הצד הזה. היא הייתה רגילה לישון רק על צד שמאל. תודה.

31/03/2010 | 17:55 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום הדס, בהתאם לשתי פניותייך, התמונה יכולה להתאים למה שנקרא סחרחורת התקפתית תנוחתית שפירה שמקורה בנשירת קריסטלים הקיימים בוזן הפנימית והטיפו מאוד יעיל ע"י פיזיוטרפיה בלבד. יחד עם זאת, יש אבחנות נדירות יותר אחרות. מאוד חשוב שתבדק קלינית ע"י רופא מומחה לסחרחורות (א.א.ג או נוירולוג), אשר לפי בדיקה קלינית יוכל לאבחן אם מדובר בממצא הנ"ל המכונה BPPV. וכך תוכל לקבל טיפול במקום או לחילופין להמשיך בירור כנדרש. בברכה, ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)