חוסר יציבות שלא נמצא מקור לבעיה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

16/03/2010 | 11:56 | מאת: איתן

שלום ד"ר יקר/ה, אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים. מזה חודשיים וחצי סובל מחולשה ובעיקר – חוסר יציבות/תחושת ציפה/חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן הליכה מתנדנדת עם תחושת סחרור קלה. הסימפטומים מלווים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים. חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ובדיקת MRI מוח שעשיתי יצאה תקינה לחלוטין. גם בדיקות דם תקינות לחלוטין להוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שנמצאו בגבול התחתון של הנורמה וכבר במשך למעלה מחודש לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה, ניכר שיפור במדדי הדם אך לא בתחושת האי יציבות בגופי וחולשה קלה בגפיים התחתונות. בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טנטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10, ולכן לא נראה לי יש קשר לחוסר היציבות/תחושת ציפה בגופי. בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי שללה סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין. בדיקת ENG + בדיקה קלורית באסף הרופא תקינות לחלוטין. בדיקה נירולוגית - פיזית מעמיקה וחוזרת ע"י שני רופאים שונים יצאה תקינה לחלוטין. עד כה הכול תקין, לכאורה, ולכן נשלחתי לעשות עוד בדיקות: 1. מיפוי מוח פרפוזיה SPECT - חושש מהקרינה המיותרת וקראתי באינטרנט, שלרוב הבדיקה לא יוצאת תקינה ב - 100 אחוז (למשל אם יש בעיית קשב וריכוז כמו אצלי) ועדיין אם בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין ואין התאמה בין השניים, אז לא יהיה חשיבות לממצאים - אז מה הטעם לעשותה? 2. פוסטורוגרפיה - כסא מסתובב, כמו שאת המלצת בעצמך 3. מאפייני טנטון כולל Residual inhibition ועקומות ע"ש פלדמן שורה תחתונה, אני מיואש ומאוד מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה שאלותיי: 1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר למעלה מחודשיים, על עצב השמע או משהו דומה אחר ואם כן איך נפטרים ממנו וכמה זמן הוא יכול לשכון בגופי והאם אין חשש לנזק מוחי בהמשך לאי- היציבות? 2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי????? 3. האם להתחיל בירור בנוגע לקנדידה ? 4. האם לבצע בירור למחלת שרירים כלשה? או אם אפסיק את כל הבדיקות, האם אני לוקח סיכון שיקרה לי משהו וזה חוסר אחריות מצידי או שברגע ש - MRI שעשיתי, יחד עם בדיקות נירולוגיות תקינות, אני יכול לישון בשקט למרות חוסר היציבות בגופי? אני מניח שיש לך ניסיון רב ברפואה ואולי במקרה נתקלת מניסיונך הרפואי הרב בב

16/03/2010 | 12:13 | מאת: איתן

???

16/03/2010 | 14:58 | מאת: איתן

כמומחה, האם לא ייתכן שחוסר היציבות בגופי, שהוא מאפיין של פרקינסון, מעיד על כך ייתכן שאני מפתח פרקינסון בשלביה המוקדמים ואף אחד לא עלה על זה? או שלא הגיוני שסימפטום אחד ויחיד מהמחלה יכול להתעיד על פריצתה?

17/03/2010 | 19:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום איתן לפי הסיפור המלא שלך לא נראה שיש מקום בשלב זה לבדיקות נוספות אלא לנסות לטפל במתח ובלחץ שציינת. באשר לטיפול בנושא זה כולל ביופידבק וכן VUSUAL REALITY תוכל לחפש באינטרנת תחת האתרMCPI.CO.IL בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)