ורטיגו BPPV שאלה לגבי משך ההחלמה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

21/03/2014 | 12:06 | מאת: לילך

שלום, לפני ארבעה שבועות בדיוק, במהלך שינה (לפנות בוקר), הופיעה לי תופעה של איבוד משקל (בשינוי תנוחת הראש מימין לשמאל ולהפך). האבחון היה BPPV , כעבור יומיים טופלתי בפזיותרפיה שמאד עזרה לי. לאחר הטיפול, המשכתי להרגיש מאד לא טוב, המשך של סחרחורות אבל לא איבוד משקל. שבועיים לאחר מכן, עברתי שוב אירוע של BPPV, שוב טופלתי בפסיותרפיה שמאד עזרה אולם עד עכשיו יש לי תופעה של סחרחורת שבאה והולכת. עשיתי בדיקת BERA בדיקת שמיעה ובדיקת עיניים והכל היה תקין. רופא א.א.ג אמר לי שמדובר בוירוס. (אציין כי בסוף ינואר חליתי בדלקת ריאות קשה מאד). אני בת 42 בריאה לחלוטין, אבל בשבועות האחרונים יש לי סחרחורות רוב הזמן, עם הפוגות קצרות. במצב שכיבה אני מרגישה מאד לא טוב (תחושה שהסחרחורות מתגברות). שאלתי היא, אם אכן מדובר בוירוס, כמה זמן לקוח עד שהוירוס עובר. האם יש לך טיפול תרופתי שיכול להקל על מצבי? תודה

23/03/2014 | 13:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לילך יש צורך בבדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י רופא מומחה לסחרחורת אא"ג או נוירולוג. אם היה BPPV יתכן שיש מקום ללמוד שיטת טיפול פיזיותרפי מניעתי יום יומי להתגבר על ההתקפים החוזרים. בברכה ד"ר י.בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)