שמיעה כפולה באוזן שמאל, והרגשה של אטם באוזן ימין

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/03/2014 | 01:05 | מאת: שלום

לפני יומיים הרגשתי בפתאומיות שאני שומע רעש כפול באוזן השמאלית ,הלכתי לבדיקה אוזניים שאכן הראתה ירידה בשמיעה בשני תדרים והרופא המליץ כעת על לקיחת סטרואידים במינון הולך ויורד במשך עשרה ימים. אבחנתו כיוון שלא מצא נוזלים באוזן היא אובדן שמיעה פתאומי,והטנטון שקראתי באינטרנט לא משקף את תחושתי שכן אני שומע קול כפול וכשחיפשתי לעומק הבנתי שיש דבר הנקרא דיפלקוסיס אך אין עליו הרבה מידע באינטרנט. אשמח אם תענה לי על שני שאלות: 1.הבנתי שויטמין E נמצא כיעיל בבעיה זו,האם אין מניעה לקחת אותה בשילוב עם הסטרואידים ומה כמות המינון המומלצת אם כן. 2.מהתיאור הנ"ל האם נראה לך שהמצב הפיך ומה יש לעשות בנידון?רוב העדויות באינטרנט הן לא של שמיעה כפולה אלא של רעשים אחרים ועל כן החשש הגובר. תודה מראש

20/03/2014 | 10:41 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך דופלקוזיס עשויה להיות סימן ללקוי שמיעה פתאומי מאחר וזה אחד הבטויים של נזק לשבלול. אין הטיפול היחידי המוכח כיעיל במצבים אלה הם הסטרואידים וככל שמקדימים לטפל הסיכוי ליעילותם גדול יותר. בברכה ד"ר בן דוד

20/03/2014 | 18:35 | מאת: שלום

תודה על תגובתך, אם במהלך הטיפול הסטרואידי אני חש שכבר איני שומע כפול .האם אפשר להפסיק את הטיפול הסטרואידי שנותרו לי עוד 8 ימים לקחת אותו.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)