איבוד שיווי משקל לאחר יקיצה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/03/2014 | 17:31 | מאת: תקוה

ד"ר נכבד שלום רב, בעלי בן 71 החל בימים האחרונים לחוש באיבוד שיווי משקל, בעיקר לאחר יקיצה משינה. התופעה מתפוגגת לאחר זמן מה, עד שנעלמת כליל, ובמהלך היום הכל כשורה. בעלי נוטל מדי יום כדורים נגד לחץ דם - אנלפריל 20 מ"ג [2X], נורווסק 10 מ"ג [1X], לופרסור 200 מ"ג [1X], קדקס 4 מ"ג [1 בערב], קדקס 2 מ"ג [1 ביום], ספירונולקטון 25 מ"ג [1/2 כדור]. בבדיקה שבועית נצפה שלחץ הדם שלו מאוזן. אודה מאד עבור חוות דעתך לגבי הסיבה/ות לאיבוד שיווי המשקל. בברכה, תקוה.

15/03/2014 | 17:35 | מאת: תקוה

18/03/2014 | 10:24 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום תקוה הדבר הסביר ביותר לסיבה לסחרחורת ביקיצה זה ירידה בלחץ הדם במיוחד כשקמים משכיבה מאחר ולא מגיע מספיק דם למח דרך עורקי הצוואר שדפנותיהם רפויים בהשפעת התרופות נגד לחץ הדם. התרופות אמנם מורידות את לחץ הדם אך גם גורמות לאיבוד אפשרות ויסות כווץ כלי הדם בשינויי תנוחה משכיבה לישיבה או עמידה. כמובן יש סיבות רבות נוספות ויש מקום לברור פנימי ואולי גם נוירולוגי . בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)