24 שעות בחלום

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/03/2014 | 19:36 | מאת: גלי

בהמשך לבעיה שנוצרה (צפצופים חזקים, טינטון כרוני כבר 3שנים שהתגבר בעקבות סתימה פתאומית באוזן). הייתי אצל רופא א.א.ג שמצא שעווה בשתי האוזניים. כמו כן הפנה אותי לבדיקת שמיעה+טימפנומטריה. לקראת הערב נעלמו הצפצופים וישנתי ללא רעשים כלל. הרגשתי בחלום ופחדתי להתעורר מחלום. פתאום לשמוע שקט אמיתי. אבל כל חלום יש לו סוף וגם לחלום זה היה סוף. לאחר בדיקת השמיעה והטימפנומטריה שממש יצרה תחושה של קדיחה באוזן - הטינטון חזר (בדיקת שמיעה תקינה פרט ללקוי קל בצלילים הגבוהים). שאלתי היא: האם לאחר 3 שנים טנטון יכול להעלם? האם לאחר שתעבור התחושה הלא נעימה מהבדיקה השקט יחזור (חלף יום מאז הבדיקה ועדין יש טנטון)?

13/03/2014 | 13:33 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום גלי ברפואה הכל אפשרי אם כי נדיר שטינטון קבוע של 3 שנים יחלוף סופית עצם העובדה שחלף זמנית נותן תקוה שמצב נדיר זה אכן יתממש. יחד עם זאת המלצתי - להפסיק לבדוק את מצב הטינטון , ללמוד שליטה בתשומת הלב וכן טכניקות קוגיטיביות נוספות יחד עם מיסוך חלקי קבוע בשעות השקט. גם אם לא יעלם ממש הוא יעלם מהמודעות והתוצאות הריגשיות דומות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)