חולשת מבוך

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/03/2014 | 06:41 | מאת: אבי

שלום דר. עשיתי לבן שלי בדיקת אי אן גי כי לפני חמשה חודשים התקשרו אליי מהביס שהבן שלך לא מרגיש טוב.התברר שהיה לו סחרחורות חזקות באמצע שיעור בזמן העתקה מהלוח. הלכנו לרופא משפחה שבקש לעשות בדיקות דם מקיפות.בנוסף היינו אצל אף אוזן גרון שעשה לו בדיקה קלינית למערכת הוויסטבולרית ואמר שהוא שולל בעיית אוזן וכנראה מה שהיה לו זה תזוזת קריסטלים.בדיקות יצאו תקינות,סי טי ראש יצא תקין,דופלר לצוואר תקין.אי אן גי חולשה קלורית של 55% של אוזן שמאל ללא העדפה כיוונית. יש לציין שהבן שלי מרגיש כמו ערפול כזה או משיכה לצד אחד כשהוא קם מהמיטה או הרגשת שיוט זה מה שהוא מתאר מאז ההתקף.התייעצתי עם רופא ניורולוג מומחה לסחרחורת הוא אומר שהבדיקה הזאת לא מדוייקת ויש בה הרבה רעשים המשבשים את אמינות הבדיקה ואם נחזור על הבדיקה נקבל תוצאה שונה. הבן שלי בגיל 17 והוא מבולבל לגמרי ומבוהל מאוד ואני לא מבין מה זה הניגודיות אף אוזן גרון שולל שהסיבה אוזן ופתאום בבדיקה יוצא בעייה של אוזן. ומצד שני ניורולוג חושד בנאמנות הבדיקה.ואני תקןע עם הבן שיש לו מבחנים ויש לו חיים שכרגע הם עם סימני שאלה. מי צודק??מה נכון??? מה זה הפיזיותרפיה השיקומית?? אני מאוד מודאג. בדיקות שמיעה ובירא שלו וגם א א ג תקינות.אני אפילו לא יודע איך להרגיע את הבן שלי כי אני בעצמי לא רגוע. נא עעזרתך ואם יש עוד משהו שאפשר לעשות אני אשמח לשמוע .תןדה.

09/03/2014 | 23:16 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אבי חולשה קלורית מצד שמאל יתכן ונגרמה ע"י פגיעה במערכת הווסטיבולרית השמאלית כשהסיבה השכיחה ביותר היא וירלית . הטיפול היעיל ביותר הוא פיזיותרפיה ווסטיבולרית בה מרגילים את הצד הימני התקין לתפוס פיקוד גם על השמאלי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)