אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


ד"ר ירון בלסבלג, מומחה לשיקום הפה

פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

מטרתו של הפורום היא לתת מידע והכוונה לסובלים מתופעות טינטון ו/או סחרחורת. גם תופעת הסחרחורת וגם מטרד הטינטון עלולים להיות מקור למתח וחרדה, אשר ברוב המקרים אינם מוצדקים. ע"י המידע שינתן במסגרת פורום זה, חלק גדול מתופעות המתח והחרדה עשוי להמנע. אדם הסובל מסחרחורת עלול למצוא עצמו "נופל בין הכסאות", שכן תופעה זו שייכת להתמחויות רבות, ולכן החשיבות הרבה בגוף מנוסה ומומחה היכול לקצר ולייעל את האבחון ובכך את הטיפול. תופעת הטינטון היא שכיחה ביותר ועלולה להיות מטרד מתמשך. ייחודו של פורום זה הוא בהתמקדות בשיטות המקובלות היום בעולם להתמודדות עם מטרד זה.
להמשך...
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יעקב בן דוד, מומחה בנושא טינטון וסחרחורות. ד"ר בן דוד מנהל היחידה לשמיעה ודיבור במחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי בני ציון ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. עיקר התמחותו היא בתחום השמיעתי ומערכת שיווי המשקל. בתחום השמיעתי עיסוקו העיקרי הוא בתחום הרעשים באוזניים (טינטון) ובתחום מערכת שיווי המשקל הוא מתמקד בתופעות הסחרחורת. ד"ר בן דוד הינו רופא מומחה בכיר במחלקת א. א. ג משנת 1980 ומנהל היחידה לשמיעה ודיבור במחלקת א. א. ג, בנין ציון משנת 1994. ד"ר בן דוד זכה לתואר מרצה מצטיין מביה"ס לרפואה על שם רפפורט, הטכניון בשנים: 1990, 1996, 2001, 2002, 2004. הכשרה מקצועית 1972 - סיום תואר ד"ר לרפואה בהצטיינות, אוניברסיטת ת"א 1980 - קבלת תואר מומחה במקצוע א. א. ג, במ. ר בני ציון, חיפה 1982 - השתלמות בנוירואוטולוגיה, אוניברסיטת וירצבורג, גרמניה (Prof. C. F. Claussen) 1982 - השתלמות בנושא פוטנציאלים מעוררים במסגרת כנס Amplaid, מילאנו, איטליה 1986 - השתלמות בנוירואוטולוגיה, ניו-יורק, ארה"ב (Prof. K. H. Brookler) 1986 - השתלמות בנוירואוטולוגיה, State University, ניו-יורק, ארה"ב (Prof. A. Shulman) 1998 - השתלמות בנוירואוטולוגיה, מיאמי, ארה"ב (Prof. R. Tussa) ניסיון הוראה 1977 – 2010 הדרכת סטודנטים של בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. תואר מרצה מצטיין מביה"ס לרפואה על שם רפפורט, הטכניון: 1990, 1996, 2001, 2002, 2004. 1996 – אושר ע"י ההסתדרות הרפואית כבוחן מתמחים לתואר מומחה אא"ג תפקידים במסגרת ביה"ח 1980 – רופא בכיר במחלקת אא"ג, מ. ר בני ציון, חיפה 1994 – מנהל היחידה לשמיעה ודיבור, מחלקת אא"ג, מ. ר בני ציון, חיפה 1994 – אחראי על הסטאז'רים, מ. ר בני ציון, חיפה השתתפות באיגודים מקצועיים 1996 – מזכיר מדעי של החברה האוטו נוירולוגית הישראלית 1997 – מזכיר מדעי של הקונגרס הבינ"ל N. E. S בחיפה 2005 – גזבר של החברה האוטו נוירולוגית הישראלית
חיפוש מתקדם
קריסטלים באוזנים
מחבר:וסה
תאריך:19/9/2010
שעה:13:25
בערב יום כיפורים נסעתי באמבולנס למיון בעיקבות הרגשה לא טובה: הרגשת עילפון, ידיים כבדות לא יכולה לעמוד לבד,שומעת הכל מה שנעשה מסביבי אבל לא יכולה להגיב ואם כן זה במאמץ גדול.ידעתי שכל מה מאני זקוקה זה למנוחה אבל הסביבה נבהלת כי לא מרגישים דופק.הם לא מצאו כלום ודף השיחרור רשמו לגשת לרופא א.א.ג וזה מפני שספרתי שתופעה דומה קרתה לפני שנתים וזה לווא בסחרחורות ומצאו שהקריסטלים יצאו ממקומם.
תופעה דומה היתה 2006ב- ו-2004 ואז שיחררו אותי ללא סיבה אחרי בדיקות לב יסודיות.
אני רוצה להבין מה היא בעית הקריסטלים? והאם יש טעם ללכת לרופא א.א.ג כשאני מרגישה טוב?
תודה מראש ונסה.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
19/09/10 13:25
בערב יום כיפורים נסעתי באמבולנס למיון בעיקבות הרגשה לא טובה: הרגשת עילפון, ידיים כבדות לא יכולה לעמוד לבד,שומעת הכל מה שנעשה מסביבי אבל לא יכולה להגיב ואם כן זה במאמץ גדול.ידעתי שכל מה מאני זקוקה זה למנוחה אבל הסביבה נבהלת כי לא מרגישים דופק.הם לא מצאו כלום ודף השיחרור רשמו לגשת לרופא א.א.ג וזה מפני שספרתי שתופעה דומה קרתה לפני שנתים וזה לווא בסחרחורות ומצאו שהקריסטלים יצאו ממקומם. תופעה דומה היתה 2006ב- ו-2004 ואז שיחררו אותי ללא סיבה אחרי בדיקות לב יסודיות. אני רוצה להבין מה היא בעית הקריסטלים? והאם יש טעם ללכת לרופא א.א.ג כשאני מרגישה טוב? תודה מראש ונסה.
ונסה שלום רב, התמונה הקלינית שתארת אינה מתאימה לנשירת ה"קריסטלים" באוזן אשר מתבטאת בסחרחורת סיבובית קצרה בתנועות מסויימות של הראש או סיבוב במיטה. התופעות שתארת פחות מתאימות לממצאים הקשורים בתחום א.א.ג ויותר מתאימים לתחום האוטונומי, כלומר בדיקות כמו tilt-test הבודק הפרשי לחץ דם במצבי שכיבה ועמידה וכן הולטר של לחץ דם ודופק מתאימים יותר לתמונה שתארת. בברכה, ד"ר בן דוד

חיפוש מתקדם