ransient synovitist ו -arthritis septic

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/12/2016 | 10:43 | מאת: רמי

שלום , אני בן 34 שנים ללא מחלות רקע , ב1.12.16 התחילו כאבים במפרק ירך ימין ללא חבלה . ה crp היה 19 ביום הראשון , אחרי שבועיים היה 5 . להלן תשובת ה mri . h יש לציין שעדיין אין אבחנה סופית ? אשמח לחוות דעת שלך . נוזל יתר בכמות מוגברת במפרק הירך מימין עם האדרה סינוביאלית בולטת לאחר הזרקת גדוליניום. לציין אבחנה מבדלת בין transient synovitis ו -arthritis septic ב- MRI קשה. עקב חוסר הבדל בצביעה ראש ההומרוס מצד ימין ומצד שמאל ממצאים יותר תומכים לכיוון transient synovitis אך לא פטוגנומוני לכן בכל זאת לא ניתן לשלול לגמרי שמדובר על arthritis septic . אין לראות סימני AVN בראשי הפמור משני הצדדים.

ראשית סליחה על העיכוב עקב בעיה טכנית הסיפור הקליני ומדדי הדלקת תומכים יותר בטרנזיינט סינוביטיס . הזמן יגיד. אם אין הטבה מציע לשקול טיפול עי פמידרונאט . MRI חוזר לאחר 3 חודשים .

מנהלי פורום ראומטולוגיה