שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/12/2016 | 19:55 | מאת: gh

שלום אני בת 32, בריאה בד"כ למעט תת פעילות של בלוטת התריס. ברקע פסוריאזיס... מזה מספר חודשים כאבים במפרק מתחת לאצבע אמה ביד שמאל, כולל נפיחות ואודם. הנפיחות גוברת מעת לעת. פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותי לבדיקות, מיד אכתוב את תוצאותיהן. אני מאד חוששת מלופוס, האם ייתכן מבדיקות הדםשזו דווקא דלקת פרקים פסויראטית או שבדיקות הדם לא מתאימות לכך? RHEUMATOID FACTOR בנורמה COMPLEMENT C3 בנורמה COMPLEMENT C4 בנורמה CRP- מעל הנורמה 0.91 בעבודה.ANA TITER ANA PATTERN בעבודה. ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive DNA (ds) Ab POSITIVE 13 ANTICENTROMERE Ab NEGATIVE SSA NEGATIVE 0.2 SSB NEGATIVE 0.3 Sm (anti Smith Ab) NEGATIVE RNP NEGATIVE <0.2 SCL-70 NEGATIVE 0.7 JO-1 NEGATIVE <0.2 CHROMATIN POSITIVE 1.8 RIBOSOMAL P Ab NEGATIVE <0.2 SSA-52 NEGATIVE <0.2 SSA-60 NEGATIVE 0.2 SmRNP NEGATIVE <0.2 RNP 68 NEGATIVE <0.2 RNP A NEGATIVE <0.2 לתשובתך אודה מאד

שלום רב ANA חיובי ב 30% מחולי פסוריאזיס ואף שכיח ביחד עם מחלות בלוטת התריס . רמת DSDNA אינה גבוה ויש להשלים ברור עי ראומטולוג לאפשרות של לופוס (מוכרים מקרים נדירים יחסית של משלב 2 המחלות ) אולם הסבירות לכך נמוכה מאוד להערכתי לפי התסמינים

מנהלי פורום ראומטולוגיה