תופעת ריינו עד כמה צריך לפחד ממנה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/12/2016 | 14:14 | מאת: מירי

שלום ד"ר, אני בת 50 אובחנתי לפני כשנתיים כבעלת תופעת רינו אני מטופלת ע"י פלקווניל כדור אחד ביום אמודלפין - 1 ביום כאמור הידיים נהיות לבנות בקור מזה כמה ימים התחילו לי סימנים כחולים על האצבעות. האם זה אומר שזה מחמיר? מהניסיון שלכם הייתי רוצה לדעת האם ברוב המקרים התופעה נשארת ככה או שזה בדרך כלל מחמיר? הטיפול שאני לוקחת זהו הטיפול המקובל? תודה

שלום רב תופעת רינו מצריכה ברור כדי להבין אם היא ראשונית או קשורה למחלה ובהתאם הסיבוכים הם מאוד שונים . בגיל 50 עולה החשד כי התופעה היא שניונית וממליץ להשלים בין השאר ברור כולל ANA ACLA LAC ACA scl70 ובדיקת קפילרוסקופיה

מנהלי פורום ראומטולוגיה