שאלה בנושא fmf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/12/2016 | 18:20 | מאת: עופר

הבן שלי בן ה18 סובל מfmf בגלל רמת המחלה הוא נוטל 6 כדורי כולחיצין מידי יום לאחרונה הרופא שלח אותו לבצע בדיקת עמילואיד בדם והבדיקה הראתה נתון של 29 מיליליטר ונכתב בבדיקה פי 4 מהנורמה האם מצב כזה מהווה סכנה לילד או שזה טיבעי בגלל מחלת הfmf

אכן ערך זה הוא גבוה. עולות כמה שאלות - האם יש מקרים במשפחה של FMF קשה עם פגיעה כליתית והאם קיימים התקפים תחת הטיפול המקסימלי שמקל. שאלה נוספת היא האם הערך נמדד קרוב להתקף או בעת רגיעה. באם קיימים התקפים והערך נמדד שלא בהתקף כי אז הייתי ממליץ לעבור לטיפול ע"י KINERET או ILARIS .

מנהלי פורום ראומטולוגיה