Uric Acid גבוה וטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/11/2016 | 00:00 | מאת: דן

שלום רב בן 40 בריא ללא מחלות רקע משמעותיות,Creatinine 1.1 ,82-eGFR,סבלתי מאבני כליות לפני כ 15 7 שנים ללא אירוע מאז.מזה זמן רב מאוד סובל מחומצת שתן גבוהה בבדיקה האחרונה רמתו 8.5 שהגבול העליון הינו 7.2, רמתו לרוב מסתובבת סביב ערכים אלו עד לרמה מקסימאלית של 9.שאלתי האם ערכים אלו מחיביים טיפול תרופתי למניעה עתידית של מחלות כגון שגדון או כליה?. ברצוני לציין שהתזונה שלי כוללת לרוב שעועית לבנה, אפונה, וחומוס האם מאכלים הללו מגברים את רמתו של Uric Acid?,נקודה נוספת אמא מקבלת אלוריל 300 בגין חומצת שתן גבוהה שנים רבות.

27/11/2016 | 15:33 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הבעיה הקיימת היא בעיה כליתית ויש לדבר עם אורולוג\נפרולוג לגבי טיפול להורידת חומצת שתן. לדעתי האישית יש הגיון בלתת אלוריל במקרים כמו שלך, אבל לא כל אחד חושב כך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה