טקיאסו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/10/2016 | 12:50 | מאת: נעמה

שלום רב,בעקבות חום וכאבי צוואר ביצעתי בדיקות crp ושקיעת שיצאו מוגברים,נעשה לי אולטראסאונד צוואר שם נראו כי עורקי cca מעובים עם זרימת גם שמורה,נעשה ct אנגיו וגם שם נראה עורקי הצוואר מעובים ללא היצרויות או חסימות,השאלה היא כזאת האם זה מעיד מעל כל זפק שאכן מדובר בטקיאסו?ממה עוד יכול להיות עיבוי עורקים?(אני בת 30 ללא בעיות כולסטרול לכן הכיוון של טרשת עורקים פחות רלוונטי) אודה מאד אם תוכלו לסייע

04/11/2016 | 14:59 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

דופן מעובה של כלי דם היא סימן של דלקת כלי דם. בין כל דלקות כךי דם מחלת טקאיאסו הכי מתאימה לתמונה שתארת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה