תסמונת סיוגרן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/10/2016 | 11:42 | מאת: עדי

שלום. לפני 8 חודשים נטלתי מינוציקלין שעורר אצלי תסמונת סיוגרן. מקריאה באינטרנט באנגלית הבנתי שזה קרה לכחמישה אנשים שנטלו מינוציקלין ו-18 אנשים שנטלו דוציקלין שאותה משפחה של מינוציקלין. בנוסף ראיתי שזה קרה ל50 אנשים שנטלו ראוקוטן. איך אני יכולה לדעת אם המחלה עברה להם לאחר זמן או השארה?

19/10/2016 | 11:46 | מאת: עדי

בנוסף איזו תרופה אני יכולה לקחת כדי למנוע את הידרדרות המחלה? ניסיתי פלקווניל אך הפסקתי אחרי שבוע בגלל פיגמנטציה

21/10/2016 | 11:21 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אני לא בטוח שניתוח סטטיסטי לפי הניתונים שהבאית מאשר קשר בין טיפולים הנ"ל ומחלת שיוגרן. לפעמים דברים קורים במקביל וללא קשר. אני לא יודע איך אפשר לאתר אותם האנשים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה