לופוס וחיסון שפעת שגרם ללופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/10/2016 | 09:07 | מאת: אני

שלום, יש לי שאלה שאני קצת מתביישת לשאול את הרופא וככה בפורום מקווה לקבל תשובה. לפני 5 שנים לראשונה בחיי עשיתי חיסון שפעת, כעבור 4 ימים חליתי בשפעת חזקה מאוד כמעט חודש (כזו שפעת בחיים לא היתה לי). כעבור 3 חודשי החלו לי כאבי פרקים, דלקת ואיבחון לופוס. לי יש תחושה שהחיסון לשפעת עורר אצלי את המחלה, האם יכול להיות ?

15/10/2016 | 13:44 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שאלה לעיניין. כף יכול להיות. חיסון מגרה מערכת החיסון כנגד נגיף או חיידק מסויים, אך לעתים תגובה של מערכת החיסון היא הרבה מעבר לצפוי ויכולה לדרבן את מחלה אוטואימונית אצל אנשים שיש להם נטיה לפתח מחלה כזו. זה קורה מאוד מאוד נדיר ואי אפשר לדעת שזה יקרה מראש.

26/03/2017 | 04:49 | מאת: יעל

אצלי הלופוס התפרץ לפני שנה וחצי בעקבות מחלת הנשיקה... וירוס שנקרא סי אם וי ומאז האבחון אני במעקב וכמובן מלא תרופות .

מנהלי פורום ראומטולוגיה