כאבים שלא מרפים בגפיים מזה כחודש

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/09/2016 | 14:24 | מאת: אובד עצות

שלום דוקטור, מזה כחודש החלו לי זרמים קלים ביד שמאל שהתפשטו לפני שבוע גם ליד ימין. מדי פעם מרגיש כאב או נוקשות בידיים שזה הכי מפריע כי זה מטייל בין מפרק כף היד לשרירים), קרה שאצבעות כפות הידיים נרדמות (האגודלים בעיקר) , לפעמים רק של יד אחת. לרוב יש הרגשה בזרמים שזה מתחיל מהמפרק אך לא תמיד. כמו כן יש קצת כאבי כתפיים וגב. גם ברגליים יש כאבים בשוק ובגיד אכילס ומאחורי הברך שהתחילו באותה התקופה קודם ברגל שמאל ועכשיו קצת בימין (לא יודע אם קשור, גם לאחר כדורי ארקוקסיה שנתנו לא מרגיש שינוי).. יש לציין שבבדיקות דם ו MRI ראש הכל נראה תקין(בוצע כדי לשלול משהו נוירולוגי כשבהתחלה רק צד שמאל כאב). אשמח לעזרתך הדחופה שכן אני אובד עצות.

07/10/2016 | 11:47 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זרמים ונימולים בד"כ נובעים מלחץ על העצב או גירוי קצות העצבים - לפי התאור שלך - יתכן ומקור הבעיה בע"ש צוארי או התעלה הקרפלית (באיזור שורש כף יד). לפעמים בדיקת EMG יכולה לעזור ולהבין מקור הבעיה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה