השפעת סטאטור על דרמטומיוזיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/09/2016 | 11:37 | מאת: יוגב

שלום רב. אני סובל מדרמטומיוזיטיס (שהיתה ברגיעה)ושומנים בדם (שנשלטו ע"י סימבסטאטין). בעקבות עליה מחודשת ב- 802CPK הופסקו הסטאטינים. ה-CPK החל לרדת באיטיות (קרוב לשנה) עד ל-326, אך הכולסטרול עלה (כולסטרול 225, כולסטרול ל.ד.ל קלק. 162 , נון-ה.ד.ל. כולסטרול 186).רופא ליפידים רשם לי סטאטור במינון 5 מג ליומיים. תוך חודשיים ה-CPK ירד ל-163. הכולסטרול ירד (בהתאמה: 136,80,100). שאלותי: 1. האם יתכן שהדרמטומיוזיטיס עצמו נבע משימוש בסטטינים, או שהתגבר בגללם? 2. האם יש סכנה לאורך זמן משימוש בסטאטור?

28/09/2016 | 17:13 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ברוב המקרים אין קשר בין דלקת בשריר וסטטינים, למעט תת סוג מסויים אשר שונה מדרמטומיוזיטיס. סטטינים אומנם יכולים להעלות CPK וזה יכול לגרום לבילבול ומצב לא ברור כאשר קשה להעריך את פעילות של מחלת שריר. לסטטינים כמו לכל תרופה אחרת יש תופעות לוואי פוטנציאליים וצריך להיות במעקב.

מנהלי פורום ראומטולוגיה