אובחנתי עם פיברומיאלגיה - האם לפנות למרפאת כאב?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/09/2016 | 13:17 | מאת: מיכל

שלום רב, אובחנתי לפני שנים עם פיברומיאלגיה במצב קל לאחרונה, רופאה ראומטולוגית מומחית איבחנה שהמצב החמיר והגדירה אותו כקשה היא שלחה אותי להמון בדיקות (מיפוי עצמות, בדיקות דם, סונר בטן ועוד) שאותם אני עושה בימים אלו היא ביקשה שאשלח אליה את תוצאות הבדיקות. לביינתים המצב מחמיר מאוד ואני מותשת לחלוטין, לא מקבלת טיפול ולא מתפקדת מאחר והתורים ארוכים ויש צורך לחכות לתוצאות הבדיקות - למי אפשר לפנות? הרופאה שטיפלה בי מסרה שאני צריכה לקבל טיפול מסודר לפיברו אבל לא ברור לי למי לפנות למרפאת כאב? למרפאת פיברומיאלגיה? תודה רבה, וכל טוב מיכל

28/09/2016 | 17:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בהחלט אפשר לפנות למרפאת כאב, אבל עדיף לדבר עם הרופא ראיומטולוג שמכיר אותך. מטפלים לא את המחלה, אלא את החולה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה