אין התקפי fmf, האם להפסיק כולכצין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/09/2016 | 19:58 | מאת: אופיר

שלום, מגיל 13 גילו שאני חולה ב FMF ומאז אני נוטל כולכצין פעמים ביום. כיום אני בן 33 ולא חוויתי התקף בשנתיים וחצי האחרונות מאז הניתוח אפנדצייט שעשיתי. לפני הניתוח הייתי חווה התקף או שנים, ככל הנראה מפספוס כדור. השאלה שלי היא האם יש קשר בין הניתוח להפסקת ההתקפים, והאם אני יכול להפסיק עם הכדורים? יש לציין שאף פעם לא עשיתי בדיקת דם לזיהוי המוטציה, פשוט ראו שהכדורים עזרו אז הניחו שאני חולה FMF.

28/09/2016 | 17:05 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אל תפסיק קולכיצין בינתיים, תעשה בדיקה גנטית ותגיע לריאומטולוג לקבל החלטה

מנהלי פורום ראומטולוגיה