תוצאות בדיקות דם ANA+Anti DS DNA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/09/2016 | 14:04 | מאת: נועה

שלום, בת כ30, בתקופה האחרונה תחושות עצביות שונות ביד וברגל (עקצוצים, זרמים, נימולים וכו) וכן הופיעו מספר פצעים בפה. בבדיקות דם התקבלו ANA חיובי (1.3) ואנטי DS DNA חיובי בכייל 1/80 בשיטת קריטידיה (להבנתי במיהול מעל 1/10 נחשב לחיובי) אני יודעת שזה לא הפורום לאבחון אבל כיוון שהתור לראומטולוג רק בעוד מספר שבועות אשמח לחוות דעת האם נראה שמדובר בלופוס או שייתכן משהו אחר? האם תוצאת האנטי DSDNA נחשבת לגבוהה? במידה ומדובר בלופוס, האם נהוג להתחיל מייד בטיפול תרופתי או שזה תלוי בסימפטומים? תודה מראש

13/09/2016 | 18:00 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זה נכון, או אפשר לעשות אבחנה דרך הפורום. יש הרבה מאוד מקרים של תוצאות כוזבות בבדיקות ana dna לאחרונה, לכן לא צריך להכנס ללחץ. יש להגיע לריאומטולוג כדי לקבל הנחיות ברורות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה