לופוס והחלפת שיער

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/08/2016 | 10:50 | מאת: דניאלה

שלום רב, בת 47, חולה בלופוס (זאבת מערכתית ) מדצמבר 2014. מטופלת בתרופה אנטי מלארייה. מהלך המחלה יחסית קל אבל המחלה התחילה עם כאבים במפרקים ונשירת שערות שהותירה גם קרחות קטנות, נקודתיות. ברצוני לעשות פתיחת תלתלים/החלקה. עד כה חששתי בשל הנשירה, האם החשד מוצדק?

19/08/2016 | 08:13 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כל פעולה שקשורה לחימום יתר מקומי עלול להחמיר את לופוס. אני לא יודע באיזו שיטה עושים את ההחלקה אך אם פעולה זו מלווה בחימום עור משמעותי - לא היתי ממליץ על כך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה